Yasutsune “Ankoh” Itosu

Yasutsune “Ankoh” Itosu (1830-1916)

Yasutsune “Ankoh” Itosu er født i byen Shuri på Okinawa. I en alder af 16 år begyndte han at træne Karate med mesteren Sokon “Bushi” Matsumura.

 

Han var en nær personlig ven af Matsumuras elev Yasutsune Azato og var også elev hos Gusukuma og Yasuri.

 

Yasutsune “Ankoh” Itosu er berømt for at være medvirkende til introduktionen af Karate i det offentlige skole system. For at hjælpe indlæringsprocessen udviklede han Kata serien Pinan. Som udgangspunkt for disse Kata brugte han avancerede Kata som: Kushanku, Passai, Chinte og Jion.

 

Hans talent bliver ofte brugt til at fremhæve den høje tekniske standard han opnåede. Gichin Funakoshi henviser ofte til hans psykiske styrke, hans utrolige evne til at modstå slag og stød.

 

Gichin Funakoshi beretter at hverken Yasutsune Itosu eller Yasutsune Azato aldrig pralede over deres “heroiske” evner i Karate. De sagde begge deres ungdom var skyld i disse “skøre ting”.

 

Hvad der er helt klart for enhver er, at Itosu var en læremester som havde utallige og meget vigtige elever, som selv siden hen grundlagde en serie af forskellige Karate stile, selvom det aldrig var Itosu’s mening at dette skulle ske.

 

En af de mest berømte elever var Gichin Funakoshi, som altid i hele sit liv huskede Itosu som et stort eksempel på, hvordan en Mester skulle være.

Skriv et svar