Satunuku “Tode” Sakugawa

Satunuku “Tode” Sakugawa (1733-1815)

En af de første store mestre på Okinawa var Satunuku “Tode” Sakugawa. Sakugawa blev født i byen Shuri i 1733. I en alder af 17 år begyndte Sakugawa sin kamptræning under en Okinawa munk med navnet Peichin Takahara (1683-1760).

I en alder af 23 år blev Sakugawa opfordret af Takahara til at begynde at træne under Koshokun (Kusanku), som var kinesisk militærattaché på Okinawa og mester i Shorinji Kempo (Kusanku er kendt for at være ophavsmanden til Kata Kanku-Dai).

Sakugawa rejste med Koshokun til Kina for at studere og lære alt hvad han kunne fra Kusanku om Shorinji Kempo og blev selv en stor mester. Sakugawa returnerede til Okinawa i 1762 og introducerede hans kempo og blev hurtigt betragtet som en ekspert.

Det fortælles at Sakugawa blev tildelt titlen Satonushi. En titel som gives til Okinawan krigere for deres tjeneste for kongen af Okinawa.

Sakugawa begyndte hurtigt at undervise i kempo på Okinawa, og ved at kombinere hvad begge hans lærere havde lært ham begyndte han at strukturere et træningssystem. Dette gør ham til den første lærer af Tode (kina hånd) på Okinawa – deraf fik han navnet Tode Sakugawa.

Mange af hans elever skulle blive kendte. Den nok største af hans elever Sokon Matsumura blev senere hvad der betragtes som forfader til mange Karate stilarter.

Skriv et svar